Interview met Helen Tuik

Interview Ondernemer in Beeld

Helen Tuik, eigenaresse van H&H Bodywear aan de Langestraat.

 1. Kom je uit Klazienaveen? Nee, uit Bargercompascuum. Ik woon wel in Klazienaveen, ik ben hier vroeger naar school gegaan en mijn familie woont hier.
 2. Wie is Helen Tuik? Altijd positief. Je maakt bij mij de kachel niet gauw aan. Ik ben relativerend en oplossingsgericht. Een mensenmens, ik heb graag mensen om me heen. Ik ben ook niet bang om dingen te vragen aan anderen, trouwens.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? Omdat ik vond dat het een aanvulling was of kon zijn op het bestaande aanbod in Klazienaveen.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Ons kent ons. De openheid en spontaniteit van bijna elke ondernemer naar de klant toe. Het is gemoedelijk.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkel? Service, klantgerichtheid en gunfactor, dat laatste geldt ook voor het verkoopteam. Het doel is altijd om de klant tevreden de deur uit te laten gaan. Wij onderscheiden ons van de “textielsupers”.
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? Wij zijn als winkel al heel vooruitstrevend. Wij lanceren in mei een vernieuwde website met daarop een customer journey*. De site wordt daardoor interactief. Dit laten we ook op onze Facebook pagina zien. Verder doen we veel acties met de leveranciers van onze merken, zoals de Mey Dag, de Wensboom, bh’s voor het Rode Kruis en de “APK voor je bh”.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, op Facebook en Instagram. Waarom? Je wilt gezien en gevonden worden door de klant. Je kunt nieuws delen en laten delen. Je klant informeren over nieuws van de winkel. Klantenkring vergroten. Voor actiedagen, zoals van Mey, maken wij ook een evenement aan op Facebook.
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Ja, maar ik houd dat bewust gescheiden. Dat is echt voor privé gebruik.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Onderhouden van sociale contacten. Ik verveel me nooit. Ik was altijd actief in de paardensport, onder andere met jureren. Dat zou ik weer eens willen doen.
 10. Waar ben je het meest trots op? Mijn kinderen. Ik heb een zoon van 25 die werktuigbouwkunde studeert en een dochter van 22 die volgt een opleiding tot verpleegkundige. De kinderen hebben in hun leven al best wat voor de kiezen gehad en doen het erg goed, vind ik.
 11. Waar heb je een hekel aan? Oneerlijke en achterbakse mensen, liegen en onrecht. Als mensen mij willen vertellen wat ik moet doen, ik ben van overleg.
 12. Waar word je blij van? Van mooi weer, lente en zomer. Ik ben heel positief ingesteld en ben blij als het iedereen goed gaat.
 13. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Bestemming maakt niet uit, als het maar warm is met de zon erbij. Gewoon in de korte broek mijn bed uit kunnen stappen, slippers aan en verder niks. Ik ben bezig met het behalen van mijn duikbrevetten, ik houd erg van duiken.
 14. Wat ik belangrijk in het leven vind is gezond blijven. Je waardeert het pas als het dichtbij komt.
 15. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Dan was ik de nieuwe Steve Irwin geworden, ik zou bioloog willen worden. Ik heb voorheen in de dierentuin in Emmen gewerkt en natuur en dieren fascineren mij nog steeds.
 16. Muziek? Van alles, eigenlijk geen voorkeur of favoriete muziek. Bryan Adams vind ik goed, ik hou wel van rock, maar ook Nederlandstalig of trance.
 17. Het volgende interview zal zijn met Bennie Heller, omschrijf hem eens op een positieve manier. Bennie is van oorsprong een dorpsgenoot van mij. Leuke, spontane vent, die wel in is voor een geintje.