Interview met Theo Tomassen

Theo Tomassen, marktpoelier op de zaterdagmarkt van Klazienaveen.

 1. Kom je uit Klazienaveen? Nee, ik woon in Rütenbrock in Duitsland. Ik ben geboren in Ermelo, daar heb ik ongeveer tot mijn 30e jaar gewoond. Sindsdien woon ik in dit gebied, omdat ik hier mijn markten heb. Mijn vader had deze markten al en die heb ik over genomen.
 2. Wie is Theo Tomassen? Altijd vrolijk. Je moet me nemen zoals ik ben, lichtelijk eigenwijs ook wel.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? Dat is door mijn vader gekomen, omdat hij dit gebied al had. Ik ben er eigenlijk in gerold.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Het ruime winkelaanbod, goede parkeergelegenheid, gratis parkeren. Het is gezellig en de mensen zijn vriendelijk hier.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkel? Vriendelijke benadering van de klant, dat is gewoon heel belangrijk. Plezier en goed contact met de klant. En natuurlijk ook de kwaliteit van onze producten.
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? Het gaat steeds meer naar de kant en klaar voor de klant, zoals voorgegaard. Die stap heb ik eigenlijk nooit gemaakt, maar wel mijn omzet kunnen behouden.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Nee, ik vind het voor mijn handel niet zo belangrijk.
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Nee, ik heb er niet zoveel mee.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Tuinieren, dat vind ik heerlijk om te doen.
 10. Waar ben je het meest trots op? Op mijn gezin, op hoe we het hebben met elkaar. Ik heb samen met mijn vrouw 3 dochters, de oudste is 18 jaar en studeert in Den Haag, de middelste is 15 jaar en zij werkt mee op de markt en de jongste is 13 jaar. Ik ben er heel trots op om samen met mijn dochter op de markt te staan, dat had ik nooit gedacht dat het zo zou lopen. En ik ben trots dat ik dit al 25 jaar doe!
 11. Waar heb je een hekel aan? Mensen die klagen over van alles en nog wat, zoals over het weer. Klagen heeft niet zoveel zin en is verspilde tijd. Ik sta zelf veel te positief in het leven om te klagen, denk ik.
 12. Waar word je blij van? ’s Morgens heel vroeg wakker worden, de zon komt net op en de vogeltjes fluiten. Heerlijk. Van motorrijden. En ook van een goede marktdag op een lekkere drukke dag, zoals rond de feestdagen.
 13. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Ik heb eigenlijk helemaal niets met vakantie. Ik voel me fijn bij m’n normale dagelijkse ritme. Vroeger hield ik erg van wintersport, maar dan ging het vaak te gek of nam ik risico’s, dat doe ik niet meer. Wanneer we op vakantie gaan, gaan we maximaal een dag of 10 en dan wel lekker luxe in een hotel of appartement en soms all inclusive. We zijn geen kampeerders, haha.
 14. Wat ik belangrijk in het leven vind is dat alles lekker loopt, zoals het hoort. De gezondheid van mijn gezin. Gewoon dat vind ik belangrijk, ik ben snel tevreden.
 15. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Ik ga nu van carrière veranderen en stoppen als marktpoelier. We gaan naar Spanje, naar de regio Alicante. Mijn vrouw heeft van haar 13e tot haar 27e jaar in Spanje gewoond en is daar makelaar geweest. Ze is gevraagd om terug te komen en dat gaan we doen. Zij is 17 jaar lang met mij mee gegaan en nu ga ik met haar mee. Mijn vrouw gaat huizen verkopen aan Nederlanders en Belgen, die willen nu graag een vakantiehuis kopen. Daar gaan ze dan een paar weken per jaar zelf naartoe en de rest van de tijd worden die huizen verhuurd. Deze kopers hebben spaargeld dat niets oplevert of krijgen een hypotheek met een lage rente. De huizen worden in die regio als warme broodjes verkocht. Mijn rol zal zijn dat ik voor deze mensen de huizen ga onderhouden en praktische zaken ga regelen, zoals de sleuteloverdracht of kleine klusjes. Onze oudste dochter verhuist niet mee, maar komt natuurlijk wel langs. Het plan is dat we daar 29 augustus aankomen en zullen eerst in een huurappartement verblijven en daarna kopen we iets. Vanaf dan vlieg ik heen en weer om alles af te handelen met het huis en mijn marktkraam. Ik verwacht eind september/begin oktober hier klaar te zijn en definitief mijn gezin achterna te gaan.
 1. Muziek? Ja, heel veel soorten muziek. Ik vind U2 goed, maar dance is favoriet, dan moet je denken aan Armin van Buren. Ik ben met muzieksmaak heel jong gebleven, wat leuk is met de kinderen. Ik hield muziek ook altijd heel goed bij.
 2. Het volgende interview zal zijn met Jurjen Kroon van Cigo Kroon, omschrijf hem eens op een positieve manier. Hij is een vrolijke, leuke vent. We spreken elkaar af en toe en we komen elkaar bij het darten tegen en drinken dan een biertje. Ik vind dat hij een leuke winkel heeft.