Interview met Herna Schonewille

Herna Schonewille, eigenaresse van Schoencomfort Herna aan het Van Echtenskanaal.

 1. Kom je uit Klazienaveen? Ja, geboren en getogen. Ik woon hier nog steeds.
 2. Wie is Herna Schonewille? Eigenaresse van Schoencomfort Herna. Eerlijk, to the point. Ik ben van ‘eerlijkheid duurt het langst’. Ik kan het eigenlijk met iedereen goed vinden.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? Het is mijn geboortedorp. Verschrikkelijk mooi centrum, gratis parkeren. Een uitgesproken kans.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Zoals ik al zei, gratis parkeren. Alles is er, iedereen kan zijn of haar ding doen. Van boven tot onder, boodschappen, kleding, kapper, meubels, vloeren, auto’s, noem maar op.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkel? Breedtematen, schoenen met losse voetbedden voor steunzolen. Grote maten voor dames en heren, dames tot en met 45 en heren tot en met 48 en eventueel groter op bestelling. Service, vakkennis en met een podoloog en een pedicure alles onder één dak.
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? Comfort schoenen, sandalen en slippers worden steeds moderner en leuker om te dragen.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, op Facebook. Er liggen nog kansen om dit verder uit te bouwen. Ik gebruik Facebook om nieuwe collecties of aanbiedingen te laten zien. Wij kondigen daar ook onze Voeten Verwendag aan, deze staat zaterdag 7 oktober a.s. op de kalender. De pedicure, de podoloog en een voetreflextherapeut zullen aan deze dag meewerken. Altijd erg leuk om te doen, de voet in de spotlight!
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Ja, op Facebook. Daarop deel ik ook berichten van de winkel, dingen van collega’s uit Klazienaveen of vacatures in de regio.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Eigenlijk weinig. Vooral relaxen. Shoppen met vriendinnen. Op beurs bezoek voor de winkel.
 10. Waar ben je het meest trots op? Dat ik mijn eigen winkel heb. Op mijn gezin, we hebben 3 zonen van 22 jaar, 20 jaar en bijna 18 jaar. Ik ben trots op hoe ze het alle drie doen.
 11. Waar heb je een hekel aan? Mensen die niet eerlijk zijn. Wanneer mensen om de hete brei heen draaien. Als er iets is, kom langs en praat niet achter mijn rug om. Mensen die zich beter voordoen dan ze zijn.
 12. Waar word je blij van? Een fijne reep chocolade, haha! Maar ook dat het allemaal goed gaat. Of op vakantie gaan, mooi weer, winkelen of een terrasje pakken. Een goed glas wijn. Ik kan bijvoorbeeld heel blij worden van een fles echte port, die ik dan haal bij Wijnhandel & Slijterij Olivier.
 13. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Niks doen. Lekker lui in de zon, naar het strand. We gaan meestal naar Spanje, daar hebben ze sangria! Wij zij ook fervente wintersportgangers, naar Oostenrijk. Ik hou eigenlijk meer van de sfeer en gezelligheid dan van kilometers maken op de latten.
 14. Wat ik belangrijk in het leven vind is gezondheid en geluk. Gezondheid is niet te koop, zeg ik altijd.
 15. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Dan zou ik weer de zorg in gaan, ook al zal het best zwaar zijn. Of ik word vertegenwoordiger van een schoenenmerk.
 16. Muziek? Ik ben niet echt een muziekmens, ik kan veel soorten muziek waarderen. Als ik moet kiezen, gaat mijn voorkeur uit naar Nederlandstalig, zoals Frank Boeijen of René Froger.
 17. Het volgende interview zal zijn met Marcel & Judith Faas van De Kombuys, omschrijf hen eens op een positieve manier. Ik ken ze nog niet persoonlijk, maar zoals ik het zie zijn ze positief ingesteld. Heel creatief met eigengemaakt gebak en gerechten op de menukaart of het chocolaatje bij de koffie.