Interview met Lydia Verhaar

Interview Ondernemer in Beeld

Lydia Verhaar, eigenaar van de modezaken Hipp, Toff, Klerekast en Donna.

 1. Kom je uit Klazienaveen? Nee, ik kom uit Emmen. Ik ben op mijn 17e verhuist naar Deventer, omdat mijn vader daar zelfstandig ondernemer werd. Ik had heimwee en ging ieder weekend naar mijn vriendin in Emmen en ontmoette Peter. Zo ben ik op mijn 21e jaar terug gekomen in de gemeente Emmen.
 2. Wie is Lydia Verhaar? Ik ben een chaoot en een ‘control freak’ tegelijk. Ik heb wel altijd alles voor elkaar. Ik heb het hart op de tong. Ik kom uit een ondernemersfamilie, mijn zus heeft bijvoorbeeld twee horecazaken in Delft. Ik ga door het vuur voor mijn gezin. Onze winkels zijn mijn grote passie. Ik doe de inkoop en onderhoud de contacten met leveranciers.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? Omdat de roots van mijn man Peter hier liggen.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Eigen winkels in plaats van ketens zijn de kracht van Klazienaveen. En, zet je auto in het midden van het centrum (gratis!) en je bereikt binnen 3 minuten elke winkel die we hebben. Alle winkels liggen op loopafstand, dat is makkelijk shoppen of boodschappen doen. Als werkende moeder weet ik als geen ander dat je vaak even snel alle winkels langs wilt, waar je moet zijn.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkels? Wij bereiken met onze 4 winkels echt alle consumenten. Van pasgeborene (maat 50) tot maat 176 kinderkleding, en maat XXS t/m XXXL dames en heren kleding. Of je nu oud of jong bent, iedereen kan bij ons terecht voor een leuke set kleding voor een goede prijs. Natuurlijk ligt de kracht ook bij ons verkoopteam!
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? Dat winkelen leuk en makkelijk moet zijn. Ik zie een verschuiving naar winkels met goede bediening en de juiste sfeer en ik zie de verkoop steeds meer verschuiven naar de weekenden. Juist de jeugd en mannen komen op zaterdag én zondag. Bij dat gemak vinden wij koopzondagen horen, ook in Klazienaveen. Wij willen onze klant niet naar Emmen sturen, maar deze zelf bedienen.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, erg actief. Onze klanten zitten veel op Facebook en Instagram. Ik heb me echt verdiept in Instagram, omdat de jeugd bijna niet meer op Facebook zit. Instagram is voor Toff en Klerekast erg belangrijk geworden.
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Ja, vooral omdat ik veel vriendinnen en familie in het westen van het land heb en dan is het leuk om elkaar op deze manier ook te volgen.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Sporten, afspreken met vriendinnen of iets doen met ons gezin. Leuke of eenvoudige dingen, zoals gezellig eten of op familiebezoek. Het mooiste is om echt met elkaar te zijn.
 1. Waar ben je het meest trots op? Dat ik, ondanks mijn drukke werkzaamheden, zo’n mooi gezin heb. Onze kinderen kiezen een eigen richting. Onze oudste zoon doet een opleiding Small Business en Retailmanagement en is DJ, onze dochter studeert Geneeskunde aan de universiteit Groningen en werkt bij Astra Service Bioscopen en de jongste zoon zit in 4 HAVO en werkt bij Plus Fischer. Ze helpen ook graag mee in onze winkels. Ik ben TROTS, met hoofdletters.
 2. Waar heb je een hekel aan? Negatievelingen, daar loop ik met een grote boog omheen. En stilzitten, dat heb ik nooit gekund!
 3. Waar wordt je blij van? Oh, zoveel. Vooral als we met het hele gezin met elkaar zijn. Of van heerlijk eten, een goed boek of hardlopen in de eerste lentezon.
 4. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Zoveel vakanties zijn leuk, met het gezin naar de zon of de sneeuw of erop uit met z’n tweeën. We nemen graag de fietsen mee om Nederland te verkennen, maar ook in het buitenland fietsen we veel. Ik ben het meest trots op mijn vakantie met mijn 70jarige moeder naar Marbella (Spanje) in 2016. Daar liepen wij de vierdaagse, waarbij we 20 km per dag aflegden over de weg, het strand en ook in de bergen. Waardevolle herinneringen.
 5. Wat ik belangrijk in het leven vind? Zolang het met ons gezin goed gaat en we allemaal gezond zijn, vind ik alles prima.
 6. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Ik zou een parfumeriezaak willen hebben. Ik heb vroeger een tijdje als assistent bedrijfsleider gewerkt in een parfumeriezaak.
 7. Muziek? Ons gezin IS muziek. Er staat bij ons altijd muziek op, gezellige muziek. We houden ook erg van dansen, soms staan we ineens allemaal gek te dansen. Daar krijg je energie van. De kinderen zorgen ervoor dat ik bij blijf met de muziek voor de jeugd, haha.
 8. Het volgende interview zal zijn met Helen Tuik, omschrijf haar eens op een positieve manier. Ik ken haar niet heel goed. Ze heeft nog niet zo lang een winkel in ons dorp. Maar ik heb al wel badkleding en lingerie gekocht bij haar en ik ben ontzettend goed geholpen. Helen is een spontane, leuke vrouw met een prachtige winkel.