Handelsvereniging

Via deze weg willen wij u graag voorstellen aan onze actieve winkeliersvereniging, de Handelsvereniging Klazienaveen (HVK).

De HVK is al jaren actief om het winkelcentrum in de regio te promoten. Wij organiseren jaarlijks een groot aantal markten, zoals: twee paasmarkten, een vrijmarkt, een pinkstermarkt, een geraniummarkt, een boeken- en verzamelmarkt, drie turfjesdagen met thema’s en een met een jaarmarkt, een kunstmarkt, een halloweenmarkt en een kerstmarkt. Deze markten worden gehouden in het centrum van Klazienaveen voor publiek vermaak, in de omgeving van de winkels en bedrijven. De meeste markten zijn aan de Langestraat, een aantal op het plein voor Het Schip of op het Oude Marktplein.

Ook zijn we actief rondom Sinterklaas en Kerstmis. Wij organiseren de jaarlijkse Sinterklaasintocht in het centrum en proberen elk jaar rond de feestdagen weer een grote attractie naar Klazienaveen te halen. Wij hebben al 2x een Reuzenrad gehad van 40 meter hoog en een keer een super zweefmolen van bijna 60 meter.

Voor, tijdens en na Kerstmis proberen we bijvoorbeeld de nodige sfeer te kweken door veel gebruik te maken van sfeerverlichting. Wij hebben gevelornamenten en boomverlichting in eigendom.

De HVK secretaris stelt jaarlijks de activiteitenkalender voor Klazienaveen Centrum samen, waarop ook de activiteiten staan die door derden worden georganiseerd. Hierdoor ontstaat een goed contact met actieve verenigingen en stichtingen. Denk hierbij onder andere aan de kermis, het Drenthe Loopfestijn en de triatlons.

Maar we doen meer. Zo is er momenteel een masterplan voor Klazienaveen centrum vastgesteld met de Gemeente Emmen, waarin nadrukkelijk de toekomstvisie van Klazienaveen beschreven is. Hiervoor is de Stichting Masterplan Klazienaveen Centrum opgericht, waarin onder andere de HVK gesprekspartner is. Een afgevaardigde van de HVK heeft tevens zitting in Stichting De Koepel, die de belangen behartigt van alle winkeliersverenigingen in de gemeente Emmen.

Klazienaveen is het grootste dorp van de Gemeente Emmen met een winkelcentrum dat zich zeer goed kan onderscheiden van Emmen. Kortom, wij zijn een actieve handelsvereniging met een groot ledenbestand.