Interview met Bennie Heller

Interview Ondernemer in Beeld

Bennie Heller, eigenaar van RegioBank Heller & Heller aan de Langestraat.

 1. Kom je uit Klazienaveen? Nee, uit Bargercompascuum. Op mijn 14e ben ik naar Klazienaveen verhuisd en vanaf mijn huwelijk woonachtig in Bargeroosterveld.
 2. Wie is Bennie Heller? Optimistisch, ambitieus en gedreven. Ik zoek altijd dingen op, waardoor ik het druk krijg. De keuzes kunnen achteraf goed zijn of niet.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? In eerste instantie geluk, door het overnemen van de order portefeuille van René Duyndam. Klazienaveen is een bewuste keuze, omdat je ziet wat er hier gebeurt. Ook qua inwonertal. Het is een laagdrempelig dorp, ik had al veel bekenden hier. Het is vooral de laatste 5 jaar hard gegaan met het kantoor.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Er is meer aanbod dan in andere buitendorpen. Gratis parkeren. Van oudsher leunden de dorpen eromheen al op Klazienaveen. Een dorp met een grote historie.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkel? Het spreekt mensen aan dat het laagdrempelig is. Het gevoel om niet te schromen om binnen te komen, dat gevoel hebben mensen bij grote banken vaak wel. Door service mensen snel kunnen helpen.
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? De per 1 januari 2017 veranderde hypotheekregels, huizenkopers moeten meer eigen geld meenemen. De Heller & Heller App.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, op Facebook. Twitter heel beperkt. Het gaat om klantenbinding en de klant doelgericht kunnen informeren.
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Ja, maar beperkt voor een beetje persoonlijke dingen. Ik heb het nooit echt goed benut, zakelijk wel.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Thuis zijn, een beetje in de tuin. Pilsje erbij op zijn tijd. Ik zit in een dartteam, waarmee ik een keer per week actief ben. En ik ben penningmeester van Klazienaveen Centrum.
 10. Waar ben je het meest trots op? Op het bedrijf zoals het nu is, op het bestaansrecht. Vanaf 1 juni 2017 zullen we met 9 personen zijn. Ik bied mijn mensen een goede baan met een prima verdienste. De onderlinge samenwerking is fijn. We maken binnenkort met elkaar een uitstapje naar Soldaat van Oranje.
 11. Waar heb je een hekel aan? Luie mensen, je moet er zelf wat van maken.
 12. Waar word je blij van? Dat ik een vrouw heb die ook haar hart heeft gevonden in ons bedrijf. Wij zijn samen Heller & Heller. Zij heeft mij altijd de ruimte gegeven voor mijn ambities. Als ik me ergens goed bij voel om er iets van te maken, dat maakt me ook blij.
 13. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Onze vakanties naar het Gardameer met het hele gezin, dat doen we al 5 jaar. Lekker 2,5 week eruit. De kinderen gaan nog mee, ook al is onze dochter Lorette al 23 jaar en zoon Nick bijna 21 jaar. Lorette wordt binnenkort trouwens partner van de praktijk Volle Maan, hier in Klazienaveen.
 14. Wat ik belangrijk in het leven vind is gezondheid en gelukkig zijn in onze gezinssituatie.
 15. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Ik heb altijd al de drive gehad om iets voor mezelf te doen. Daarbij is salaris niet van doorslaggevend belang. Ik kan niet tegen routinematig werk, dan wordt het saai. Ik ben begonnen in 1986, ik heb een administratieve opleiding gedaan. Mijn eerste baan was advertentieverkopen, echt vreselijk. Ik heb op de AKZO gewerkt. Ik ben een tijdje buschauffeur geweest bij DVM en kreeg daar later een administratieve baan. Eind 2001 ben ik voor mezelf begonnen, vanuit mijn garage, met hypotheken, (loon) administratie en verzekeringen.
 16. Muziek? Zeker, muziek is altijd prettig. Ik heb niet een uitgesproken voorkeur. Een paar voorbeelden zijn Bruce Springsteen en Normaal, die laatste in de tijd dat ze heel populair waren.
 17. Het volgende interview zal zijn met Erwin van Briemen, omschrijf hem eens op een positieve manier. Erwin komt op mij stil, afwachtend en ingetogen over. Maar volgens mij is het een leuke gozer als je hem wat beter kent. Erwin kan ik mooi leren kennen via zo’n interview. Hij heeft een hart voor het dorp en het centrum.