Interview met Erwin van Briemen

Interview Ondernemer in Beeld

Erwin van Briemen, Van Briemen Bloemen in de Versmarkt

 1. Kom je uit Klazienaveen? Ik kom uit Rotterdam. Op mijn 18e jaar ben ik alleen verhuisd naar Klazienaveen met mijn werkgever, om te gaan werken in de kassen. Mijn familie woont nog steeds in Rotterdam.
 2. Wie is Erwin van Briemen? Leergierig, rechtdoorzee en direct. Als ik ergens voor ga, ga ik er ook echt voor.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? Omdat ik een kwekerij had in Klazienaveen. Eerst heb ik voor mijn werkgever in de kwekerij gezeten, ik leerde in die tijd mijn vrouw kennen en daarna hebben we 10 jaar samen een eigen kwekerij gehad.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Diversiteit in winkels, veel zelfstandig ondernemers. Niet veel landelijke ketens, die tegenwoordig kwetsbaar blijken te zijn.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkel? We zijn heel klantgericht, we proberen altijd zo snel mogelijk een zo goed mogelijk product te leveren. We zeggen niet gauw dat iets niet kan. Ons grote assortiment is ook een kracht.
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? De online ontwikkelingen. We gaan zelf ook online activiteiten opzetten. Belangrijk is ook terug naar de basis, met echt bloemen en planten.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, op Facebook. Het is goedkope, vrijwel gratis vorm van reclame. Je kunt snel veel mensen bereiken en snel nieuwe artikelen en producten presenteren. Wanneer ik morgen iets van de veiling meeneem, kan ik dat direct bekend maken en verkopen.
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Ja, ook op Facebook. Ik deel daar ook de berichten van de winkel en krijg dan ook via Messenger bestellingen. Dat werkt snel en makkelijk voor mijn klanten.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Met de kinderen dingen doen, zoals een spelletje met elkaar. Een van de kinderen zit op handbal en dan gaan we graag kijken. Ik ben ook vaste bezoeker van de handbalwedstrijden van Hurry Up, mooie sport om naar te kijken.
 10. Waar ben je het meest trots op? Op onze kinderen, we hebben er vier in de leeftijd van 17, 14, 8 en 6 jaar. Ik ben super trots wanneer ze iets behalen, maakt eigenlijk niet uit wat.
 11. Waar heb je een hekel aan? Als mensen je bedonderen. Ik ben van een man een man, een woord een woord, dat vind ik belangrijk. Of dat mensen ja zeggen en vervolgens nee doen. Ik heb liever dat ze gewoon eerlijk zeggen dat ze iets niet doen of niet willen doen.
 12. Waar word je blij van? Als klanten enthousiast zijn. Ik kreeg bijvoorbeeld deze week een mailtje van een klant, die liet weten dat ze het boeket zo mooi vonden!
 13. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Gezellig met het gezin, gewoon met z’n allen zijn en leuke dingen doen. Of we nu naar een camping gaan of in een vakantiehuisje, maakt dan niet uit. De bestemming eigenlijk ook niet, maar meestal wel in eigen land.
 14. Wat ik belangrijk in het leven vind is dat ik mijn gezin gelukkig kan maken en de kinderen niks te kort komen.
 15. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Een eigen reisbureau lijkt me wel leuk, ik weet niet waarom, maar dat trekt me gewoon. Ik denk het contact met mensen en mensen blij maken.
 16. Muziek? Ja zeker, wel heel divers. Muziek uit de jaren 80 voert toch wel de boventoon, Pink Floyd is een van mijn favorieten.
 17. Het volgende interview zal zijn met Gert Pruis, omschrijf hem eens op een positieve manier. Gert verkoopt goeie frites in zijn friteshuis. Hij is aanwezig, heeft een enthousiaste persoonlijkheid met een positieve uitstraling.