Interview met Harry Omlo

Harry Omlo, eigenaar van Bruna aan de Langestraat.

 1. Kom je uit Klazienaveen? Nee, ik kom uit de stad Groningen, daar ben ik geboren en getogen. Ik ben op 18jarige leeftijd als oproepkracht begonnen bij Bruna op het station in Groningen. Na mijn diensttijd, heb ik mij ontwikkeld binnen Bruna op de noordelijke vestigingen zoals Zwolle en Haren. Uiteindelijk werd ik gestationeerd als bedrijfsleider van de Bruna in Paddepoel. Daarna ben ik vertegenwoordiger geweest bij Diddle en ook nog met ansichtkaarten. Ik hoorde dat de Bruna in Klazienaveen te koop stond en daar zag ik wel wat in. Ik ben in 2005 hier begonnen en we zijn 1,5 jaar heen en weer gereden tussen Klazienaveen en Groningen. Daarna hebben we hier een huis gekocht.
 2. Wie is Harry Omlo? Vrolijke jongen, een gezelligheidsmens, altijd in voor een geintje. Een echt winkeldier. Iemand die met zijn energie en enthousiasme anderen kan motiveren.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? Ik zag kansen, ik zag de positieve ontwikkeling van het dorp. Het is een kleine gemeenschap met een hoge gunfactor. De winkel heeft een gunstige ligging, mooi centraal.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Het gemak, de positieve brutaliteit (alles-moet-kunnen-gedachte), laagdrempelig, alles zit binnen handbereik, het winkelbestand en de gemeenschap hier.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkel? Het kennen en herkennen van onze klant, we weten wie ze zijn en wat ze lezen.
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? De stap maken naar digitalisering in onze branche. Vooral opiniebladen en nieuwsbladen en kranten hebben het lastig, omdat men nieuws en informatie van internet haalt. Dat gaat veel te snel voor die bladen. Positieve ontwikkeling is het contact met mensen en het “community gevoel” dat mensen hebben met winkels.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, alle drie. Voor klantencontact, herkenbaarheid, acties, bereikbaarheid voor de klant. Vooral contact met de klant.
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Ja, met name Facebook en Twitter. Erg leuk om te doen. Zakelijk en privé loopt wat door elkaar heen, ik deel ook dingen van de winkel. Vier jaar geleden heb ik een besloten groep voor Bruna ondernemers opgericht en ik ben daar de beheerder van. Door die groep heb ik collega’s leren kennen vanuit het hele land. We helpen elkaar.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Fietsen, ik zit graag op de wielrenfiets. Daarnaast lezen, dingen met de kinderen en familie doen, klusjes bij huis, een buurtfeestje, gewoon lekker relaxen of barbecueën.
 10. Waar ben je het meest trots op? De combinatie van ons gezin met de winkel, dat dat goed gaat. Ik ben ook trots op mijn vrouw Marjon, dat zij haar vroegere beroep als apothekersassistente weer oppakt.
 11. Waar heb je een hekel aan? Ruzie en oneerlijkheid. Ik wil altijd graag mensen bij elkaar brengen en houden. Ik wil altijd graag alles oplossen.
 12. Waar word je blij van? Van mijn twee dochters, wanneer zij een leuke dag hebben. Daar krijg ik een blij gevoel van. Spontane dingen, zoals een BBQ met vrienden. Zakelijk gezien wordt ik blij van een mooie presentatie of actie in de winkel. En ook van mijn persoonlijke ontwikkeling op het gebied van politiek bij het Forum voor Democratie, want ik ben altijd politiek geïnteresseerd geweest.
 13. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Op een camping in een stacaravan of iets dergelijks: mooi weer, zwembad voor de kinderen, terrasje, wandelen, fietsen, lekker lezen, culturele uitstapjes. Onder de mensen zijn.
 14. Wat ik belangrijk in het leven vind is gezondheid, dat is het allerbelangrijkste. Het gezin, familie en vrienden. En ook, het genieten.
 15. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Ik zou meester willen zijn op een basisschool, het contact en plezier met kinderen lijkt mij geweldig . Het is altijd een droom van mij geweest.
 16. Muziek? Ja, Elvis is mijn favoriet! Ik organiseer op 4 november 2017 voor Elvis liefhebbers een bus tour vanaf Klazienaveen naar Steenwijk voor een Elvis Show. Het gaat om een busretour inclusief entree, voor meer info kan men bij mij terecht.
 17. Het volgende interview zal zijn met marktpoelier Theo Tomassen, omschrijf hem eens op een positieve manier. Theo is altijd in voor een geintje, net als ik. Ik ben nieuwsgierig naar zijn verhaal en achtergrond.