Interview met Marcel Faas

Marcel Faas, eigenaar van De Kombuys aan de Langestraat

 1. Kom je uit Klazienaveen? Nee, ik kom uit Coevorden. Daar zijn we geboren en getogen en wonen we ook nog steeds. Inmiddels staat ons huis te koop, omdat we in de toekomst willen verhuizen naar Klazienaveen en omstreken.
 2. Wie is Marcel Faas? Gedreven, ik wil het iedereen naar de zin maken. Mensen tevreden de deur uit laten gaan. Ik ben energiek, want ik kan slecht stil zitten. Van karakter ben ik rustig.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? Wij hadden samen al lange tijd de wens om voor onszelf te beginnen, een zaak of iets van catering. Mijn vrouw Judith kwam een keer in Klazienaveen om te winkelen en de drukte viel haar op. Korte tijd later gingen we samen in Klazienaveen kijken, stond dit pand leeg en ging het heel snel. In februari 2015 kregen we de sleutel en in april konden de deuren open.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Alles is er, alle soorten winkels hebben we hier, van ketens tot kleine zaakjes. Gratis parkeren en natuurlijk de evenementen die hier georganiseerd worden.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkel? Gastvriendelijkheid en de prijs-kwaliteit verhouding. Wij maken bij De Kombuys bijna alles zelf, van het voorgerecht tot het chocolaadje bij de koffie. En je kunt hier lekker comfortabel zitten, met een mooi uitzicht over het centrum.
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? Superfoods, de trend van gezond eten en een gezonde levensstijl en opkomst van foodtrucks. Trend op het gebied van aankleding, bijvoorbeeld klassiek in een nieuw jasje. Voor de keuken zijn het omgaan met allergieën belangrijk, denk aan vegetarisch eten of glutenvrij. Daar moet je goed op inspelen. Tot slot, ga ik regelmatig naar inspiratiesessies van de groothandel. Naar aanleiding daarvan, wil ik nog graag een keer zelf nougat maken.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, op Facebook en Instagram. Sociale media zijn Judith haar ding. Op Facebook hebben we ruim 2500 volgers, geloof ik. Dat hebben we onder meer bereikt door de ‘like & deel acties’. Instagram moet nog groeien. Het zijn ideale manieren om je doelgroep te bereiken, van jong tot senioren.
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Ja, ik ben wel actief op Facebook, maar echt voor privé. Ik post heel beperkt foto’s, heb graag mijn eigen dingetjes. Zaken en privé houd ik bewust gescheiden.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Tijd voor het gezin, als de kinderen niet op school zijn. Maandag is de gezamenlijke vrije dag, in de zomervakantie maken we dan verschillende uitstapjes. Bij vrienden langs gaan of aan de boekhouding werken. Ik heb eigenlijk geen hobby’s, want ik werk al 16 jaar in de horeca, haha. Dat betekent, werken in het weekend. Één zondag in de maand ben ik vrij, maar dan is Judith in de zaak.
 10. Waar ben je het meest trots op? Op ons gezin, we hebben een zoon van 5 jaar en een dochter van 3 jaar. En ook op het feit dat we op deze jonge leeftijd (net 30 jaar) al 2,5 jaar een eigen zaak hebben.
 11. Waar heb je een hekel aan? Niet eerlijk zijn. Achteraf horen dat mensen niet tevreden zijn. Als er iets mis is, moet het meteen gezegd kunnen worden. In zakelijke en privé sfeer, trouwens.
 12. Waar word je blij van? Ik geniet van onze kinderen, hoe ze het doen. Het maakt me bijvoorbeeld trots, wanneer ik ga kijken bij zwemles. Ik zwom vroeger zelf ook graag, dat was mijn sport. Ik word ook blij wanneer we kunnen terug kijken op een mooie, drukke dag en even gezellig met elkaar nazitten.
 13. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Lekker in een vakantiehuisje, met zon of sneeuw maakt ons niet uit. We gaan vaak naar Duitsland, maar blijven ook wel in Nederland. Meestal gaan we twee keer per jaar een midweekje weg, in januari en september. Belangrijk is dat de kinderen zich vermaken, dan heb ik tijd om een boek te lezen. We houden niet van kamperen trouwens, met een tent of caravan. Gewoon een fijn vakantiehuisje.
 14. Wat ik belangrijk in het leven vind is gezondheid van jezelf, je partner, kinderen en familie en vrienden.
 15. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Dan zou ik vertegenwoordiger worden van iets, wel in de horeca. Ik ben wel goed in een praatje en hou van contact met mensen. Dus toch werk in het verlengde van wat ik nu doe, want ik heb nog nooit iets anders gedaan. Ik ben ook geen klusser, ik heb twee linker handen en ik heb niets computers.
 16. Muziek? Ja, van alles wat. Rock muziek is toch wel favoriet, maar dan ook best breed. Ik vind het wel fijn om te kunnen horen wat ze zingen. Kensington, vind ik bijvoorbeeld te gek. Toch ga ik er thuis niet voor zitten om muziek te luisteren. In de zaak staat de radio wel altijd aan, op Q Music.
 17. Het volgende interview zal zijn met Anja Stevens, omschrijf haar eens op een positieve manier. Ik vind Anja een opgewekte, vrolijke vrouw, die ik regelmatig in de zaak ontmoet bij het eten hier. Ik ken haar winkel nog niet, alleen van de buitenkant, omdat ik er dagelijks langs rijd.