Interview met Anja Stevens

Anja Stevens – de Vries, eigenaresse van Stevens Wonen aan de Brugstraat.

 1. Kom je uit Klazienaveen? Nee, uit Rotterdam-Zuid. Daar ben ik geboren en heb ik gewoond tot mijn 17e Na een jaartje Dordrecht kreeg ik verkering met Dick (Stevens) in Klazienaveen. Dick studeerde in die tijd in Zwolle (vakopleiding woninginrichting) en ik woonde toen bij zijn ouders.
 2. Wie is Anja Stevens-de Vries? Ondernemende vrouw in alle opzichten. Open boek. Gevoelsmens.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? Het bedrijf werd in 1949 opgericht door Henk de Vries, hij is de broer van mijn vader. Later is Henk met Dick’s moeder getrouwd en toen heb ik Dick beter leren kennen. Na het overlijden van Henk in 1981, hebben Dick en ik het bedrijf voortgezet in 1982. Klazienaveen is een handelsdorp van vroeger uit, dat past ook bij mij. Na Dick’s overlijden in 2016, zijn mijn schoonzoon Jacob en ik nu een V.o. F. aangegaan. De haarden zijn een aanvulling op de meubelen en de samenwerking bevalt heel goed.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Dat is heel simpel, alles is hier. Je hoeft nergens anders heen.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkel? Het grote en brede assortiment, de ruime presentatie en de combinatie met de haarden. Eigen inkoop en concurrerende prijzen. Bij ons krijgen mensen de tijd en de gelegenheid om rond te lopen en te kijken. Ook het zelf ontwikkelde merk van de relax afdeling, SofaStoreXL, maakt ons onderscheidend.
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? Wij zien dat meubels uit India en die landen weer komen opzetten. Vroeger had je veel eiken, nu bijvoorbeeld veel mangohout. Opkomst van de betere gelamineerde meubelen, die voeren wij ook, maar geen “knock down” (zelf in elkaar zetten). Trend is ook dat je geen winkel meer hoeft te vullen met één soort of stijl, de vrijheid om keuzes te maken.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, op Facebook. We krijgen veel reacties op onze pagina en krijgen er ook klanten uit. Het aantal volgers vind ik minder belangrijk. We gebruiken het als vorm van adverteren. Like & deel acties zijn niet zo ons ding.
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Ja, op Facebook. Het loopt wel wat door elkaar heen, omdat mijn leven en mijn werk met elkaar verweven zijn. Dat vind ik geen probleem hoor, wel leuk juist.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Gezellige dingen doen met mijn gezin of vrienden. Naar de sauna, naar de camping, city trips of andere uitstapjes naar het buitenland.
 10. Waar ben je het meest trots op? Op het leven dat ik nu leef, dat ik dat kan doen zo. En op de mensen om me heen.
 11. Waar heb je een hekel aan? Overheersende negativiteit, dat mensen het positieve niet willen zien. Ik hou van een positieve instelling. Ik heb ook een hekel aan jaloezie, dat kan zo’n impact hebben. Iedereen moet toch zien te overleven met elkaar.
 12. Waar word je blij van? De onschuldige blik van kleine kinderen, zoals mijn eigen kleinkinderen.
 13. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Lekker warm, verwend worden, veel lichaamsbeweging. Lekker buiten op het strand of in de bergen. Ik hou van het bezoeken van kuuroorden, dan kun je heerlijk bijtanken.
 14. Wat ik belangrijk in het leven vind is dat mensen positief met elkaar omgaan en de acceptatie van elkaar.
 15. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Ik zou kleuter onderwijzeres zijn geworden. Kinderen vermaken, kinderen iets leren, dat zat er al van jongs af aan in. Als kind deed ik dat al met de buurkinderen, ‘schooltje spelen’ in de binnentuin vlakbij ons ouderlijk huis. Geweldig.
 16. Muziek? Ja, maar niet een duidelijke voorkeur. Het ligt helemaal aan de stemming. Ik hou van de muziek van Back To The Music, bijvoorbeeld de BeeGees of Elvis. Het MegaPiratenFestijn vond ik ook leuk, dus soms vind ik het levenslied ook fijn om naar te luisteren.
 17. Het volgende interview zal zijn met familie v/d Velde van Niezing Heijes, omschrijf hen eens op een positieve manier. Ik loop er dagelijks langs. Wij kennen allemaal de winkelmedewerkers al, natuurlijk. Ik ben benieuwd naar hun eigen verhaal en achtergrond. Familie v/d Velde heeft een gevestigd bedrijf overgenomen met een goede naam, dat moet een uitdaging zijn.