Interview met Jeroen Stol

Jeroen Stol, eigenaar van Procom aan de Langestraat.

 1. Kom je uit Klazienaveen? Nee, ik kom oorspronkelijk uit Hoorn. Daar ben ik geboren. Op 2 jarige leeftijd trokken wij naar het Noorden, ik woonde in Hoogeveen, De Krim en Coevorden. Mijn vriendin Caroline en ik kennen elkaar 14 jaar en zij komt uit ’t Haantje. Ik zei: hier gaan we wonen en dat is gelukt, ons droomhuis staat in ’t Haantje.
 2. Wie is Jeroen Stol? Eigenwijs, nuchter en rechtdoorzee. Geen ochtendmens, wel iemand die ’s avonds tot laat door werkt.
 3. Waarom is jouw zaak in Klazienaveen gevestigd? Ik werk al 20 jaar in de computer business, ik werkte onder andere in Friesland, Zwolle en Emmen. Door mijn vorige werkgever kwam ik in Klazienaveen terecht. Hier wonen prettige mensen, die service en maatwerk waarderen. Toen ik besloot te gaan voor een eigen winkel in plaats van een overname, was het in 1 week tijd geregeld. Een bank en een pand waren snel gevonden. Wij zijn bijvoorbeeld ook aangesloten bij de participatiewebshop van de gemeente Emmen, waar wij de mensen helpen aan een computer binnen een beperkt budget.
 4. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? De klanten van Klazienaveen als winkeldorp zijn anders dan elders, niet in woorden te omschrijven, de echte winkel wordt gewaardeerd. Wij helpen iedere klant op passende wijze en nemen er de tijd voor. Alles zit hier gewoon. En gratis parkeren.
 5. Waar ligt de kracht van jouw winkel? Service, maatwerk en laagdrempeligheid vinden wij belangrijk. Wij rekenen geen onderzoekskosten! Er ligt een vaste werkwijze, waarbij iedere machine die binnenkomt, binnen 1 uur op de werkbank staat. Eerst kijken wat we ermee kunnen en dan geven we een eerlijk antwoord. Wij leveren alle computers gebruiksklaar af, stekker erin en je kunt aan de slag.
 6. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? Mensen willen steeds meer mobiel gebruik maken van de computer, denk aan de laptop, tablet en telefoon. Toch kunnen deze mobiele apparaten de echte, vaste computer niet vervangen qua snelheid en vermogen. Wij zien de laptop als een mobiele PC en de tablet is leuk speelgoed. Maar er gaat niets boven een computer met een mooi beeldscherm.
 7. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, volop op Facebook. Binnen 1 jaar zaten we over de 2500 likes. Folders van computerwinkels worden eigenlijk niet gelezen, de klant ziet je naam, meer niet. Mijn vriendin houdt onze sociale media bij.
 8. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Nee, geen tijd voor.
 9. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Meestal ben ik de hele dag aan het werk, ik ben geen bankzitter. Ik heb momenteel niet eens een bank trouwens, we hebben net een nieuwe besteld, en daar zit levertijd op. Maar als er vrije tijd is, kijken we graag films op TV. Sinds kort hebben we Netflix, dat is ideaal voor ons. Maar even lekker uit eten en daarna bijvoorbeeld naar de bioscoop is ook echt iets voor ons.
 10. Waar ben je het meest trots op? Op mijn team nu. Zonder de jongens waren we nooit gekomen waar we nu zijn. Ik wil er toch even uit lichten dat Jan terug is, hij kwam er op het juiste moment bij. Ik hou me altijd aan de spreuk: “Het gaat om de vent in de tent!” Daarnaast is Robert sinds de start van Procom bij ons, en ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten. Hij is echt mijn “rechterhand”.
 11. Waar heb je een hekel aan? Mensen die niet willen werken voor hun geld. Je moet aan de slag! Wanneer je kiest voor een bepaalde baan, vul je je agenda daaromheen in en niet andersom. Uiteraard geldt dit niet voor degenen die echt niet kunnen.
 12. Waar word je blij van? Als dingen gaan, zoals je ze plant. Ook al lukt dat natuurlijk niet altijd.
 13. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Om zonder laptop op vakantie te gaan, maar dit is helaas onmogelijk. Comfortabel is het toverwoord. De laatste vakantie was naar Tenerife. We kiezen voor een appartement in plaats van een hotel, niet om te koken, maar voor de vrijheid.
 14. Wat ik belangrijk in het leven vind is, gezelligheid met vrienden. Eten en drinken, meestal komen ze bij ons, omdat Caroline erg goed kan koken. Door de grote drukte, schiet het er genieten er momenteel wat bij in trouwens.
 15. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? Ik zou een echte, ouderwetse timmerman zijn. Het is geweldig om bezig te zijn met kozijnen op maat of gebinten in huis, dat werk. Ik kan heel veel, ik ben erg handig.
 16. Muziek? Ja, een stevig stukje muziek. Vooral heel veel rock, denk aan Metallica, Rammstein of Nightwish.
 17. Het volgende interview zal zijn met Gerda Heine van Woonsfeer Heine, omschrijf haar eens op een positieve manier. Gerda is een opgewekte en positieve vrouw. Toen mijn vriendin en ik in 2007 ons huis kochten hebben we onze eerste bank bij Heine gekocht, en werden toen door haar geholpen.
  Een vrouw met liefde voor haar vak en kennis van zaken!