Interview met Willie

Interview Willie Hilbrands, donderdag 21 juni

Willie wordt 65 jaar op dinsdag 26 juni en dat moet gevierd worden!

Willie is geboren in Zuidbarge. Zijn ouders kregen 5 kinderen, 3 dochters en 2 zonen: Alie, Roelie, Jannie, Jan en Willie.

Willie: “Ik ben geboren in Zuidbarge, uit de rooie kool, hahaha.”

 

Willie woont aan de Komeet 4 in Klazienaveen. Hij woont op de bovenverdieping, die hij heerlijk voor zichzelf heeft met een eigen woonkamer, slaapkamer en douche.

In hetzelfde woonblok woont Willie’s vriendin Betsy, waar hij verkering mee heeft. Hij is een echte heer voor zijn vriendin, want hij neemt op zaterdag altijd bloemen voor haar mee. Ze eten elke vrijdag samen, de ene week bij Willie thuis en de andere week bij Betsy.

Willie helpt al jaren op de zaterdagmarkt van Klazienaveen, hij was er al bij toen de markt nog werd gehouden op het oude marktplein. Hij is daar elke week aanwezig van 11.00 tot 18.00 uur. Willie regelt het verkeer en zorgt ervoor dat mensen hun auto op tijd weg halen. Daarnaast verkoopt hij bloemen in de kraam bij de familie Lubbe.

 


Willie vertelt:
“Op vrijdag 1 juni had ik een leuke dag! Ik ben met Martijn en Wilco van de Emmer Vishandel op stap geweest. Ik moest heel vroeg aanwezig zijn in Oranjedorp, al voor 7 uur. We gingen met de viskar naar Emmen. We brachten een kar naar de markt in Emmen en naar de Rietlanden. Ik mocht ook daar over de markt om mee te helpen en koffie te drinken met marktmeester Marja.”

 

Wat zijn je hobby’s:
plaatjes draaien, ik heb veel CD’s. Ik hou van Nederlandstalige muziek. Ik ga vaak wandelen langs de voetbalvelden en de tennisbaan. Ik kijk graag films, vooral over dieren zoals tijgers. Dat vind ik mooi.”

 

Wat eet je graag:
bloemkool, lasagne, boontjes en macaroni. Wel met smac erin, dat hoort zo!”

 

Hou je ook van voetbal?
Nee, niks voor mij. Ik kijk graag motorsport of autosport.”

 

Wat doe je zoal de hele week:
“op maandag en vrijdag ben ik vrij. Op dinsdag, woensdag en donderdag ga ik naar mijn dagbesteding. We hadden pas een feestje, omdat we met 4 collega’s 12,5 jaar in dienst waren. Er was een feestje in de kantine. Nu ik 65 jaar ben, blijf ik gewoon werken hoor. Ook ga ik graag even koffie drinken, bij De Huyskamer of De Witte Olifant, maar ook bij de dames van Flair! Ik ben ook mijn vaste adresjes waar ik een pilsje drink, zoals bij De Kombuys of een van de shoarmazaken.”

 

Ik zie je vaak op het bankje aan de Meridiaan bij de blauwe olifant. Wat doe je daar? “We zitten daar mooi een beetje te kijken en gewoon dom lullen, haha.”

 

Je ziet er altijd zo netjes uit Willie, hoe komt dat zo?
Ik mag er gewoon altijd graag netjes bijlopen, dat hoort zo. Mijn zus en zwager gaan altijd met mij mee schoenen en kleren kopen.”

 

Ga je wel eens op vakantie?
Nee, ik vind het hier prima. Ik ben graag op Klazienaveen, gezellig rond lopen in het centrum, daar hou ik gewoon van!”