Interview met Peter Foorthuis

Interview Ondernemer in Beeld

Peter Foorthuis, mede-eigenaar van Flair Fashion aan de Langestraat.

  1. Kom je uit Klazienaveen? Ja, ik ben er geboren en getogen. Ik ben opgegroeid boven de zaak. Wij woonden tot mijn 6e jaar in Klazienaveen, toen zijn we verhuisd naar Zuidbarge. Ik bleef wel op dezelfde basisschool de Planeet in Klazienaveen. In die tijd was ik naar schooltijd altijd bij mijn oppas ouders Henk en Marjan Oostingh van de slagerij uit de Versmarkt. Geweldige mensen, ik heb veel aan hun te danken! Ik denk dat ik daar zo gek op eten en vooral vlees ben geworden haha. 5 jaar geleden ben ik met mijn vriendin Anjolein weer boven de zaak in Klazienaveen gaan wonen. Dat bevalt ons super!
  2. Wie is Peter Foorthuis? 30 jaar oud, Altijd bezig, positief ingesteld. Erg ondernemend.

Naast onze winkels in Klazienveen, Assen en Emmen (Esprit) die ik samen met mijn vader Dick run. Ben ik nog bestuurslid in de handelsvereniging Klazienaveen.

  1. Waarom is jullie zaak in Klazienaveen gevestigd? Mijn ouders zijn hier begonnen in 1979, dus de winkel bestaat volgend jaar 40 jaar. Dick en Betje namen toen een dames- en herenmodezaak over, dat in die tijd Joris heette. Zij werkten allebei in die zaak, zo hebben zij elkaar ook ontmoet. Vanaf de overname heet de winkel al Flair Fashion.
  2. Hoe onderscheidt, volgens jou, Klazienaveen zich op het gebied van winkelen? Door de erg leuke ondernemersclub, waar veel betrokkenheid is. Een handen uit de mouwen mentaliteit, winkels met eigen ondernemers. Het aanbod van een stad en de gezelligheid van een dorp!
  3. Waar ligt de kracht van jullie winkel? Onze 600 vierkante meter shopplezier! Leuke merken kleding, schoenen en accessoires. Fantastisch verkoopteam met veel vaste gezichten, waar wij erg trots op zijn. Onze inkoopsters Anjolein en Steffy proberen altijd de laatste modetrends uit binnen en buitenland snel naar Klazienaveen te halen. We hebben onlangs het merk 10Days toegevoegd, om een merk te hebben waarmee wij het publiek kunnen verbreden. En de unieke combinatie met de inpandige buren Flair Living van Het Monument uit Nieuw-Amsterdam maakt onze winkel erg spannend.
  4. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen jouw branche? Alles gaat vandaag de dag nog sneller als vroeger, dat zien wij bijvoorbeeld erg in de modetrends. De rol van fashion influencers (denk aan: bloggers, vloggers, Youtubers), zij bepalen het beeld en de trends, wij volgen die op de voet.
  5. Ben je met je winkel actief op Facebook, Twitter en/of Instagram? Ja, op Facebook en Instragram zijn wij erg actief. De winkel is te vinden onder #flairklazienaveen. Hier houden we dagelijks onze 10.000 volgers op de hoogte van de laatste fashion trends. We maken daarbij gebruik van veel foto’s en sfeerbeelden.
  6. Ben je persoonlijk actief op sociale media? Nee, ik zelf niet.
  7. Wat doe je als je een vrije dag hebt? Ik ben gek op lekker eten, dus dan ga ik graag met mijn vriendin en of vrienden naar een lekker restaurant. Wij combineren graag het werk, de inkoop, met een bezoek aan onze favoriete stad Amsterdam. Deze stad heeft eigenlijk geen geheimen meer voor ons. En als ik een keer alleen thuis ben, is het voetbal kijken dat de klok slaat.
  8. Waar ben je het meest trots op? Op mijn ouders die de winkel Flair Fashion zijn gestart, door hun harde werken is Flair een begrip in de regio geworden! En natuurlijk op mijn vriendin Anjolein en verkoopteam zij zijn de bepalende gezichten en krachten van onze winkel.
  9. Waar heb je een hekel aan? Wanneer ik tegengewerkt wordt als ondernemer, door regelgeving, bureaucratie en dat soort onzin. Een slecht voorbeeld is het plan voor het “FOC” in Assen, dat blijf ik absurd vinden.
  10. Waar word je blij van? Vooruitzichten zoals onze reis naar New York, waar we ideeën op gaan doen voor Flair. Ik word blij van nieuwe winkel concepten.
  11. Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Mijn favoriete bestemming is Toscane in Italië. Eten, drinken, overdag aan het strand niks doen en dan ’s avonds tot laat borrelen en eten. We vinden het erg leuk om familie of vrienden mee te nemen op vakantie.
  12. Wat ik belangrijk in het leven vind is gezondheid voor familie en vrienden, heel cliché maar toch. Gezelligheid van onze vriendengroep, we laten ons daarbij niet door de afstand beperken, want veel van hen wonen in de stad Groningen.
  13. Als je van carrière zou veranderen, wat zou je dan gaan doen? In de horeca, het restaurantwezen. Mensen een onvergetelijke, gezellige avond bezorgen, waarbij ze hun vingers aflikken, omdat het eten zo lekker is. Dat lijkt mij fantastisch!
  14. Muziek? Mijn muzieksmaak is heel breed, ik heb niet echt een uitgesproken favoriet. Ik vind alles leuk. In de auto staat Radio Veronica altijd aan, maar in het weekend sta ik het liefste in een bruin café met Nederlandstalige muziek.
  15. Het volgende interview zal zijn met Jeroen Stol van Procom, omschrijf hem eens op een positieve manier. Ik ken hem nog niet zo goed. Ik vind het knap dat hij in korte tijd zo’n mooie zaak uit de grond heeft gestampt. Fijn dat er een computerwinkel in ons centrum zit. Daarom haal ik daar nu trouw mijn benodigdheden op computergebied.